Hoe is het met…?: Greet Slikker
Thrillerlezers 23 januari 2016
We hebben iets nieuws op het blog: 'Hoe gaat het nu met ....?' We hebben allemaal weleens dat we ons afvragen 'hoe zou het nu met........gaan?'. Dat had Lydia met auteur Greet Slikker. Het was alweer een tijdje geleden dat haar debuut Hemelsblauw is verschenen en zo is het idee ontstaan. Lydia zocht contact met haar en hieronder kun je lezen hoe het met haar gaat!
 

Hoe gaat het nu met .... een prachtig initiatief! Aan mij als eerste de eer en mogelijkheid om mijzelf en vooral Hemelsblauw onder de aandacht te brengen bij thrillerlezend Nederland. Dank!

Even kort voor wie mij nog niet kent:
Ik ben Greet Slikker-Zwarts, 55 jaar geleden geboren in Anna Paulowna en sinds 1984 getrouwd met Mark. Samen met onze zwarte Labrador Rex wonen wij in Schagen. Eind 2012 verscheen mijn debuut thriller Hemelsblauw, onder mijn auteursnaam Margreet Slikker.

Waarom is er nog geen tweede boek?
Na het verschijnen van Hemelsblauw heb ik de tijd genomen om volop te genieten van het signeren, interviews, bijeenkomsten van Ten Pages met collega auteurs etc. etc. Na ongeveer een half jaar ben ik met mijn tweede thriller begonnen. Ingrijpende veranderingen in mijn leven volgden zich vanaf dat moment op: een hereniging met familie, een laptop die er mee stopte (leermomentje dat je ALTIJD je werk op een usb-tje zet) en mijn lieve vriendin Atina werd na bijna 30 jaar ontslagen, met als gevolg het oprichten van ons gezamenlijke bedrijf GREAT-Vakantiehuizen (GREet en ATina). Hoewel ik me heilig voornam om daarnaast te blijven te schrijven, slokt ons bedrijf de eerste twee jaar meer dan mijn aanwezige energie op. Tel daarbij op dat ik door 'nachtelijk transpireren'heel veel slaap mis, dan is het niet lukken van schrijven wel verklaard. Het werk voor GREAT is geweldig en we hebben inmiddels mooie resultaten. Ik heb ook weer rust in mijn hoofd, omdat ik alle facetten van het werk voldoende onder de knie heb en de zaak staat als een huis.

Komt er ooit een tweede boek, en waar gaat dat dan over? Komen we rechercheur Abels weer tegen?
Jazeker komt er een tweede boek! Daarom ben ik zo blij met deze kans om mezelf weer even onder de aandacht te brengen. Deze rubriek komt precies op het goede moment!
Het Rechercheteam Abels en Wouters komen terug, net als Sam (de zwarte Labrador). Ze worden geconfronteerd met een aantal zeldzame / best wel lugubere (zelf)moorden. Voor ik teveel vertel eindig ik mijn antwoord op deze vraag met de laatste zin van de proloog: .......... en alles om hem heen kleurde rood. Bloedrood.

Het boek verschijnt dit jaar.

Had je plezier in het schrijven van Hemelsblauw?
Absoluut! Achter de laptop zat ik weer helemaal in het verhaal en kwamen de woorden, zinnen, hoofdstukken en uiteindelijk het boek ongeveer vanzelf uit mijn vingers. Pas dan wordt het echt spannend, vind ik. Mensen gaan je werk lezen en een schrijversmanager, redacteur en uitgever willen dat je er wijzigingen in aanbrengt: Minder lijken, meer omgeving, minder dit, meer dat. Ze hebben allemaal gelijk gehad, want Hemelsblauw is uiteindelijk absoluut een betere thriller geworden, maar op dat moment komt het best hard aan. Nu weet ik redelijk hoe het werkt en zal ik veel van de destijds gemaakte "fouten"  niet meer maken. Hoop ik, haha. Maar ik genoot (en geniet) van alle emoties die het schrijven bij me teweeg brengen.

Wat vond je van de reacties op Hemelsblauw?
Ik vond het té spannend om te bedenken dat anderen mijn werk zouden lezen. Net als vroeger na het schoolexamen: ik ben geslaagd, nee gezakt, mwah nee hoor geslaagd, waaahhh nee gezakt, vlogen mijn gedachten ook na het verschijnen van Hemelsblauw alle kanten op: ze vinden het niks, jawel best een leuk boek, ze kijken je straks niet meer aan na het lezen, jawel ze vinden het wel goed.
Gelukkig werd Hemelsblauw door de meeste lezers prima ontvangen. Trots als een pauw las ik de recensies en reacties. Een aantal fantastische mensen op de Thrillersite die Hemelsblauw promoten bij iedereen die de site bezoekt. Top!!
Met de kritische opmerkingen kan ik nu mijn voordeel doen. Ik heb er veel van geleerd.
Het is ook heel apart om tijdens signeersessies te zien dat mensen speciaal naar die plek komen om JOUW boek te kopen. Fantastisch om mee te maken!

Waarom moet iedereen Hemelsblauw lezen?
Omdat Hemelsblauw een spannende thriller is, lekker leest en een mooie opstap is naar mijn volgende thriller.

Lees je zelf en wat lees je dan zoal?
Ik verslind al boeken sinds ik op de lagere school (nu basisschool) heb leren lezen. Ben gek op series: begonnen met Saskia en Jeroen, de Kameleon en later alle boeken van Konsalik, Judith Krantz etc. etc. Sinds een jaar of dertig lees ik vooral thrillers, maar tegenwoordig ook wel weer romans. In het begin zat ik dan te wachten tot het spannend werd haha. Ik hou

van spannende thrillers, waar veel in gebeurt. Zo schrijf ik ook (vandaar dat er heel wat lijken uit Hemelsblauw moesten verdwijnen). De thriller die me het meest bij is gebleven: Vogelman van Mo Hayder. Las ik voorheen een boek per dag, nu lees ik bijna alleen nog voor het slapen gaan. Ik kan me helemaal verliezen in een boek en alles om me heen vergeten. Daar heb ik absoluut geen tijd meer voor. Nu stop ik als mijn ogen zwaar worden.

Ik wil het blog nogmaals ontzettend bedanken voor deze gelegenheid en wens iedereen nog heel veel leesplezier en spannende uren!

Veel liefs,
Greet Slikker

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *