De boekenkast van: Anne Blankman
Thrillerlezers 3 februari 2016

Een aantal jaren geleden waren mijn man en ik op een feestje bij een van zijn collega’s thuis. Het huis was geweldig. Een huis van drie verdiepingen met uitzicht op de oceaan, vol met kamers die eruit zagen alsof ze rechtstreeks uit een tijdschrift kwamen. Onze gastheer leidde ons rond en tijdens die rondleiding kreeg ik een onbestemd gevoel in mijn buik. Pas aan het einde van de rondleiding realiseerde ik waar dat onbestemde gevoel vandaan kwam: er was geen enkel boek te vinden in het huis.

Als je het mij vraagt, zijn boeken datgene wat een huis een thuis maakt. Ik kan me een dag zonder lezen gewoonweg niet voorstellen, laat staan om te wonen in een huis zonder boeken!

Toen we verhuisden naar ons nieuwe huis in Richmond, Virginia een aantal weken geleden, wist ik al dat ik enorm uitkeek naar het inrichten van de boekenkasten. Op deze foto sta ik in onze woonkamer waar je vooral de non-fictie, klassiekers en ‘Golden Age’ misdaadverhalen (van bijvoorbeeld Agatha Christie, Rex Stout en Raymond Chandler) kunt vinden. Mijn eigen boeken staan er natuurlijk ook, die vind je op een van de planken in het midden van de boekenkast.

De ingebouwde boekenkasten in de familiekamer staan vol romantische en misdaadverhalen, en boven in mijn kantoor kun je de kinderboeken en young adults vinden. Mijn dochter heeft haar kinderboeken in haar slaapkamer en mijn man en ik hebben altijd enorme stapels boeken op onze nachtkastjes. Ik zou jullie graag foto’s laten zien van alle boekenkasten, maar omdat we pas verhuisd zijn, is nog niet alles uitgepakt!

Een doos die ik wel meteen heb opengemaakt, is de doos waar alle persexemplaren van mijn nieuwe boek dat op 3 mei a.s. zal verschijnen. Traitor Angels is een standalone romantisch historisch avontuur dat zich afspeelt in Engeland in het jaar 1660 en het gaat over een jonge vrouw die een explosief geheim ontdekt, verborgen in het epische gedicht ‘Paradise Lost’. Een geheim dat wel eens de hele samenleving op zijn grondvesten kan doen schudden.

Ik heb enorm veel plezier beleefd aan het schrijven van dit boek. Op de foto zie je de cover van het boek en een ketting. Elk bedel staat voor een aanwijzing voor de hoofdpersoon om het geheim achter de ‘traitor angels’ te kunnen ontrafelen.

Boekenkasten weerspiegelen de persoonlijkheid van de eigenaar en die van ons zijn wat dat betreft geen uitzondering. Ik verslind boeken in elk genre en in elke leeftijdscategorie, onze boekencollectie ziet er wat eclectisch uit. Meestal lees ik twee of drie boeken tegelijk, een kinderboek of een young adult en een non-fictie. Verhalen hebben mijn leven vorm gegeven en zoals ik altijd tegen mijn dochter zeg (die net leert lezen): Als je van lezen houdt, dan zul je je nooit vervelen. Sla gewoon een boek open en bereid je voor op een avontuur! 

Hartelijke groeten,
Anne Blankman

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *