Het favoriete boek van: Amanda
Thrillerlezers 15 maart 2016

Op verzoek een stukje over mijn meest favoriete boeken die ik ooit gelezen heb met het waarom en hoezo en zo. 😉

Mijn All time favorite blijven toch echt de boeken van Harry Potter. Vroeger las ik ook al alles wat los en vast zat. Toen Harry Potter net helemaal in de rage was, dacht ik dat het echt niets voor mij was. Tovenaars en heksen en zo, niet echt mijn ding. Uiteindelijk toch de boeken van de bieb geleend, eenmaal beginnen in deel 1 was ik helemaal verkocht! Heb de boeken nog steeds in de kast staan en lees ze af en toe nog eens over. Heerlijk. Goeie opbouw van de verhalen, leuke karakters en er zit zo’n mooie groei in de personages. Je groeit als het ware met ze mee op. Daarnaast waan je je gewoon echt in een totaal andere wereld, maar toch ook weer niet. Heerlijk om mee te dwalen met Harry, Ron en Hermelien door Zweinstein en de geweldige avonturen die ze mee maken. Ook zit er een flinke dosis spanning, verdriet en veel leermomenten in. Echt een boek voor jong en oud.

Van de volwassen boeken, zullen we maar zeggen, zijn dat toch de boeken van James Patterson. En dan vooral die van The Womens Murderclub. Ook hierbij geldt dat je de karakters ziet ontwikkelen, je ziet ze groeien. Ze gaan relaties aan, ze gaan uit elkaar, maar ze blijven vriendinnen door dik en dun. De verhalen zijn lekker spannend, misschien soms wat voorspelbaar, maar heerlijk vlot en ongedwongen geschreven. Heerlijke boeken voor een aantal ontspannen leesuren met deze leuke dames. Want hoe vaak komt het nu voor dat er zoveel dames een hoofdrol spelen in één thriller? Vaak zijn het duo’s man-vrouw of hoofdzakelijk mannen. Dit is gewoon net even wat anders.

Daarnaast ben ik ook groot fan van de boeken van Chelsea Cain, enorm onderbelicht naar mijn idee. Mijn favoriet hierbij is de serie rondom Gretchen Lowell, een vrouwelijke seriemoordenares. Eerste boeken waarbij dit als rode draad door de boeken gaat! Echt goed beschreven. Zeker de verhoudingen tussen Gretchen en rechercheur Archie Sheridan, zo mooi, gruwelijk en bijzonder. Erg origineel.

En nu we toch bezig zijn wil ik toch ook echt Karen Rose even benoemen. Ik ben begonnen met de Vartanian-trilogie en ik was verkocht. Een geweldige schrijfstijl, een goeie mix tussen spanning, romantiek en een tikje erotiek. En vergeet de gruwelijke gebeurtenissen niet. Ook deze worden goed belicht. Vaak erg dikke pillen, maar zeker het lezen waard.

En laten we het dan ook even hebben over de favorieten van eigen bodem, daar staat met stip op nummer één toch echt de serie rondom Jessica Haider van Corine Hartman. Wat een heerlijke vrouw is die Jessy toch! Rechercheur die lekker buiten dr boekje gaat, in plaats van binnen de lijntjes kleurt. Heerlijke, gruwelijke beschrijvingen, waarbij je nekharen overeind gaan staan. Zalige gruwelboeken. Daarnaast weet Corine in deze serie de spanningen zo goed op te bouwen dat het enorm moeilijk is om, als je eenmaal begonnen bent, te stoppen in een boek. En dan het einde van de serie… Mijn god, hoe verzin je het. Wat een total surprise! En zo’n zonde dat de serie nu afgelopen is. Maar aan alle goede dingen komt ooit een eind zeggen ze dan. Maar toch…

Zoals jullie wel zien ben ik een groot fan van series of trilogieën of in ieder geval een aantal boeken die elkaar opvolgen. Ik vind het altijd fijn om te weten hoe het een personage verder vergaat na het verhaal.
Nou, ik denk dat ik zo wel aan de wensen van de chef heb voldaan en een redelijk stuk heb neergepend (Lees: getypt)! J Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld van mijn voorkeur hebben en dat het een interessant stuk(je)was om te lezen. Tot de volgende ronde!

Groeten,Amanda

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *