De boekenkast van: Janneke Siebelink
Thrillerlezers 21 oktober 2016

Janneke Siebelink is Redacteur Boek bij Bol.com. Vorig seizoen presenteerde ze een kort boekenitem in RTL boulevard.  Mensen die dit blog volgen kunnen haar wel eens voorbij hebben zien schieten bij de Boekenfeestjes die wij bezochten en waar Janneke de interviews deed. Iemand wiens vader een beroemd schrijver is,  midden tussen de boeken werkt…wat heeft zo'n persoon thuis staan?

1) Welk genre boeken heb je in je kast staan?
Alle genres, van biografieën tot kinderboeken, van Jane Austen tot Charles den Tex, van Dikke van Dales tot Malcolm Gladwell. 

2) Wat is je favoriete boek wat er tussen staat?
Het spijt me… ik heb niet 1 favoriet boek. Er zijn een paar die me bijzonder aan het hart gaan, waaronder Girl, interrupted van Susanna Kaysen. Later verfilmd met Angelina Jolie. Het is 1 van haar eerste rollen. Het is een schrijnend verhaal over jonge vrouwen die zichzelf kwijt zijn.
Kleine, grappige details geven het boek een zekere lichtheid, ondanks de zwaarte van het onderwerp.

  3) Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?
Aan alle boeken van Roald Dahl, omdat zijn fantasie zo dicht bij de belevingswereld van kinderen komt. Ondanks het volwassen randje dat aan veel van zijn verhalen zit. Als kind heb je die rauwheid niet zo in de gaten. Nu ik de boeken weer allemaal heb voorgelezen aan mijn oudste dochter, lees ik de laag die door het verhaal voor de kinderen is geweven. Aan het boek Kleine Sofie en Lange Wapper van Els
Pelgrom en Thé Tjong Khing koester ik de herinnering dat mijn moeder mij vaak meenam naar de Kinderboekenwinkel op de Bakkersstraat in Arnhem. Nadat ze me eindelijk in nieuwe kleren en schoenen had gekregen, mocht ik een boek uitzoeken. Ik weet niet meer of we of mijn moeder het die middag wist, maar Thé Tjong Khing was er op een dag dat wij er waren aan het signeren. Dat was zo magisch! Die boeken waren er, ik had geen idee als kind dat die natuurlijk ook getekend werden door mensen. En nu zag ik de tekenaar van dit boek dat ik zo mooi vond. Ik voelde me namelijk zelf een beetje Kleine Sofie, in een verhaal waarin het leven de hoofdrol speelt.

4) Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?
200 ongeveer? Ik durf het niet te zeggen precies…

5) welk boek zou je graag willen aanraden?
Voor nu, een bijzondere debutante: Bregje Hofstede met de Hemel boven Parijs. Een buitengewoon knap zinnelijk verhaal over de liefde. Natuurlijk. Altijd weer de liefde.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *