De boekenkast van: Nathalie Pagie
Thrillerlezers 21 oktober 2016

Welke boeken heb je in je kast staan?
Dat varieert nogal. In de afdeling ‘Spannend’ heb ik bijna alles van Nicci French, Saskia Noort en Harlan Coben, een aantal Stephen Kings en de heerlijke weglezers van Stieg Larson, Lars Kepler, en Nesbo. Hier staan ook drie Donna Tartts, waar ik alleen 'De Verborgen Geschiedenis’ van heb gelezen, mijn all time favorite. Door haar tweede, De kleine Vriend, kwam ik niet heen. En aan Het Puttertje ben ik nog niet toegekomen. Dan heb ik wat literatuur: De Aanslag van Harry Mulisch bijvoorbeeld, blijft super. En Tirza van Grunberg heb ik ook met veel plezier gelezen. De Vliegeraar van Hosseini was een echte tranentrekker (daar houd ik niet van) en 'Eten, Bidden, Beminnen’ viel me tegen (voor mij te zeer Bouquet-reeks).

Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen?
Op een plank in een andere kast heb ik een hele rij jeugdboeken staan. In mijn studententijd werkte ik als vrijwilliger in Kinderboekenwinkel De Zevensprong in Tilburg. De winkel is vernoemd naar het geweldige boek van Tonke Dragt, daar heb ik echt van genoten. Thea Beckman kwam nog eens langs en signeerde Kruistocht in Spijkerbroek voor mij. Top! Ook van Jacques Vriend heb ik een krabbel in een van zijn Meester Jaap verhalen. Een ander boek dat me bij is gebleven is Meester van de Zwarte Molen van Preussler. Ach, er zijn er te veel om op te noemen. Mijn dochter leert nu lezen. Ik hoop dat ze er straks net zo veel lol in heeft als ik als kind had. En nog steeds!

Hoeveel boeken lees je?
Niet veel. Mijn gezin, baan en schrijverij nemen veel tijd in beslag. Het komt wel weer, als de kinderen wat ouder zijn. Op het moment houd ik het bij het herlezen en corrigeren van mijn eigen boek De Campus. Corrigeren is niet mijn hobby, maar het geeft me wel de kans mijn eigen verzinsels nog eens goed onder het licht te houden. Wat een leuk en spannend boek is het geworden! Hopelijk zijn de lezers van dit blog het met me eens, ik wacht in spanning af.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *